Calella

De badplaats Calella ligt aan de Costa Maresme die vaak als onderdeel van de Costa Brava wordt gezien. De plaats heeft een mooi strand, waarop in de zomermaanden vele activiteiten georganiseerd worden.

Calella ligt slechts 50 km ten noorden van Barcelona en vanuit de plaats kunt u dus prima dagtripjes (met de trein) naar deze fantastische metropool maken. De badplaats beschikt over een 3 km lang en breed zandstrand dat zeer goed onderhouden wordt en als één van de leukste stranden van Spanje gezien wordt. Het strand biedt tal van watersportmogelijkheden en in de zomermaanden worden op het strand zelf diverse activiteiten georganiseerd. Sommige van deze activiteiten richten zich met name op kinderen, maar voor iedereen is wel wat te vinden. Wanneer u liever onder het genot van een drankje ontspannen van de zon geniet, kunt u plaatsnemen bij één van de strandbars. Omdat het strand vrij steil in zee afloopt is het minder geschikt voor kleine kinderen. Behalve het strand biedt Calella ook tal van winkelmogelijkheden.

De plaats is opgedeeld in een oud en een nieuw gedeelte. In het oude gedeelte zijn vele winkels te vinden met name aan de Carrer de L’Eglesia, maar leuke boetiekjes vindt u tevens in de vele nauwe straatjes. In deze straatjes zijn ook traditionele tapasbars en restaurants gevestigd, waar u terecht kunt voor een authentieke Catalaanse maaltijd. Wanneer u een wandeling maakt door het oude gedeelte mag u de Santa Maria parochiekerk niet missen. Vlakbij vindt u Casa del Salvadors, een 14de eeuws gebouw dat ook de moeite waard is. Het nieuwe gedeelte van Calella richt zich met name op het toerisme en hier bevinden zich de meeste uitgaansgelegenheden van de badplaats.

Uitgaansleven

Wanneer u een avondje uit wilt in Calella kunt u kiezen voor één van de vele tapasbars of restaurants in het oude gedeelte. Lang tafelen is in Spanje dé manier om de avond door te brengen. Natuurlijk kunt u ook al vroeg op de avond een bar of kroeg opzoeken. Populair onder Nederlandse jongeren is de Hans en Grietje bar, waar u ook terecht kunt voor een maaltijd. Naast Nederlandse kroegen zijn ook Engelse en Duitse kroegen in Calella te vinden, alsmede diverse musicbars. De echte feestgangers eindigen de avond in een discotheek. Populaire discotheken in Calella zijn Menfis, Avenue en Turisme35. Sommige gelegenheden staan bekend om hun schuimparty’s en thema-avonden.

Andere plaatsen

Meer plaatsen aan de Costa Brava:

Foto’s van Calella

Populaire accommodaties in Calella

Neptuno 8
6 aanbieders
vanaf €195
Mar Blau 8.1
4 aanbieders
vanaf €376
Kaktus Playa 8.2
4 aanbieders
vanaf €369

Bekijk alle 19 accommodaties in Calella

Ligging