L’Estartit

L’Estartit is een badplaats met een kilometerslang zandstrand, een jachthaven en voor de kust de rotseilanden Illes Medes.

Waar L’Estartit vroeger slechts de haven van het verder landinwaarts gelegen Torroella de Montgrí was, is het tegenwoordig een populair vakantieresort. Toeristen komen vooral voor het kilometerslange en tevens brede zandstrand. U vindt op het strand diverse watersportmogelijkheden, die de plaats tot een populaire bestemming voor watersporters maakt. L’Estartit heeft een ruim aanbod aan restaurants, kroegen en bars en ook enkele discotheken. Langs de promenade vindt u gezellige terrasjes.

Illes Medes

Voor de kust van L’Estartit liggen de Medeseilanden. Dit zijn rotsachtige eilanden die tot 75 meter boven het zeewater uitstijgen. De onderwaterwereld rondom de eilanden behoort tot een beschermd natuurpark. U kunt de flora en fauna van dit gebied bewonderen wanneer u meegaat met een glasbodemboot. Een andere optie is om al snorkelend of duikend het natuurpark te verkennen. Omdat het om een beschermd natuurgebied gaat dient u zich wel aan de regels te houden die ervoor zorgen dat de natuur behouden blijft. In L’Estartit bevinden zich verscheidene duikscholen die duikexcursies organiseren. Op deze excursies kunt u onder andere schorpioenvissen, zeekomkommers, edelkoraal en zeealen zien.

Andere plaatsen

Meer plaatsen aan de Costa Brava:

Foto’s van L’Estartit

Populaire accommodaties in L’Estartit

Panorama 8
4 aanbieders
vanaf €439
Castell Montgri 7.5
4 aanbieders
vanaf €173
Vall Petita 7.7
1 aanbieder
vanaf €1

Bekijk alle accommodaties in L’Estartit

Ligging