Blanes

Blanes is de meest zuidelijk gelegen badplaats van de Costa Brava. Het heeft een mooi lang zandstrand, een oude stadskern, resten van een burcht en twee botanische tuinen.

Blanes heeft ongeveer 40.000 inwoners, maar in de zomermaanden is dat aantal fors hoger door de toeristen die in de badplaats verblijven. De toeristen komen voor het lange, zij het niet al te brede, zandstrand, de vele terrasjes, winkels, bars en vooral uitgaansgelegenheden. Blanes is zeer populair onder Nederlandse jongeren. De badplaats heeft nog een oude stadskern met een 14de eeuwse kerk en enkele bezienswaardige gevels in de Carrer Ample en Carrer Raval. Bovendien vindt u op de heuvel aan de noordzijde van Blanes de resten van een kasteel uit de 11de eeuw. Andere bezienswaardigheden zijn de twee botanische tuinen.

Mar i Murtra en Pinya de Rosa

Op de heuvel aan de noordkant van Blanes bevindt zich de botanische tuin Mar i Murtra. De tuin is 4 hectare groot en werd in 1921 voor wetenschappelijke doeleinden aangelegd. 3000 verschillende plantensoorten werden in de tuin aangeplant verdeeld over drie verschillende klimaatzones. Deze zones zijn op hun beurt weer verdeeld in streken, zo vindt u bijvoorbeeld flora die karakteristiek is voor de Canarische eilanden, Mexico en Australië. Wanneer u door de tuin wandelt kunt u op diverse plekken even plaats nemen om op uw gemak al het moois om u heen te bewonderen. De Pinya de Rosa cactustuin ligt langs de weg van Blanes naar Lloret de Mar. De tuin bevat meer dan 7000 verschillende soorten. Met name de collecties agaves, aloes en yucca’s zijn befaamd. De tuin is absoluut een lust voor het oog wanneer de planten in bloei staan.

Uitgaansleven

In de zomermaanden trekken vele jongeren richting Blanes voor een onvergetelijke vakantie. Overdag vermaken ze zich op het strand om vervolgens ’s avonds het nachtleven van Blanes te ervaren. De badplaats kent vele cafés en bars waar u terecht kunt voor een drankje, waaronder ook verscheidene Nederlandse kroegen zoals De Boemel, Gotscha Bar en De Klomp. Wilt u tot in de vroege uurtjes feesten dan zijn in Blanes ook diverse discotheken te vinden, waaronder Arena, Essencia en Las Vegas.

Andere plaatsen

Meer plaatsen aan de Costa Brava:

Foto’s van Blanes

Populaire accommodaties in Blanes

Blaucel 7.9
8 aanbieders
vanaf €263
Blaumar 7.7
7 aanbieders
vanaf €249
Solmar 6.5
6 aanbieders
vanaf €174

Bekijk alle 18 accommodaties in Blanes

Ligging