Tossa de Mar

In tegenstelling tot andere badplaatsen aan de Costa Brava heeft Tossa de Mar haar authenticiteit redelijk weten te behouden.

Tossa de Mar heeft een op een heuvel gelegen oude binnenstad en langs de kust een gedeelte dat zich vooral op het toerisme richt. Aan het eind van de 19de eeuw en het begin van de 20ste eeuw was Tossa de Mar een populaire plaats onder kunstenaars, met name onder schilders, die hier inspiratie vonden voor hun kunstwerken. Het mooiste gedeelte van de plaats is de oude bovenstad, maar ook de omgeving draagt bij aan de populariteit van Tossa de Mar. Voor de plaats zelf ligt het Platja Gran, maar zowel ten noorden als ten zuiden van de badplaats zijn mooie baaien met dito stranden te vinden, zoals Cala Morisca en Platja de Porto Pi.

Vila Vella

De oude bovenstad van Tossa de Mar is op een heuvel gelegen en biedt mooi uitzicht over de omgeving. Dit oude gedeelte van Tossa werd in de middeleeuwen gebouwd en wordt tegenwoordig beschermd door monumentenzorg. De Vila Vella wordt omringd door een oude stadsmuur uit de 12de eeuw. Binnen de stadsmuren vindt u een zeer goed bewaard gebleven kern uit de 12de en 13de eeuw met nauwe straatjes en steegjes. De straten en vele gebouwen bestaan uit natuursteen en dit geeft de bovenstad een bijzondere aanblik. Centraal in de oude kern ligt het Museu Municipal, waar u verschillende voorwerpen uit de geschiedenis van Tossa de Mar vindt en ook een collectie schilderijen van internationale kunstenaars, waaronder werken van Marc Chagall. Wanneer u door de Vila Vella naar boven loopt komt u uiteindelijk uit bij de vuurtoren, vanwaar u prachtig uitzicht heeft op Tossa en de omgeving.

Andere plaatsen

Meer plaatsen aan de Costa Brava:

Foto’s van Tossa de Mar

Populaire accommodaties in Tossa de Mar

Golden Bahia de Tossa 8.2
7 aanbieders
vanaf €326
GHT Oasis Tossa 7.7
6 aanbieders
vanaf €189
Gran Reymar 8.2
6 aanbieders
vanaf €265

Bekijk alle 12 accommodaties in Tossa de Mar

Ligging