Vervoer aan de Costa Brava

Het openbaar vervoer van de kustplaatsen naar Barcelona en Girona is goed geregeld. Voor korte afstanden is de taxi de beste oplossing. Huurauto’s zijn in alle badplaatsen te verkrijgen.

Autohuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In alle populaire badplaatsen kunt u een auto huren. Hiervoor heeft u een geldig rijbewijs en uw legitimatiebewijs nodig. Vaak is het voordeliger al bij het boeken van uw reis een auto te huren. Deze staat dan voor u klaar op het vliegveld. Zorgt u dat u altijd goed verzekerd bent tegen schade, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Scooters en motoren

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Scooters en motoren zijn in de meeste badplaatsen te huur. Het dragen van een helm is verplicht. Wanneer u een scooter of motor huurt, zorgt u dan dat u zich goed verzekert en op de hoogte bent van de voorwaarden van de verzekering.

Taxi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voor het afleggen van korte afstanden is de taxi een goed vervoermiddel. Taxi’s rijden op de meter, maar voor langere ritten kunt u het beste proberen te onderhandelen over een vast bedrag. Een vrije taxi herkent u aan het groene licht op het dak van de auto. Houdt u rekening met toeslagen wanneer u ’s avonds of in het weekend een taxi neemt.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Openbaar vervoer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Busverbindingen tussen de kustplaatsen en grote steden als Girona, Barcelona en Figueres zijn vaak goed en reizen met de bus is niet duur. U voorkomt bovendien dat u lang naar een parkeerplaats moet zoeken. Dienstregelingen van de bus vindt u bij de bushaltes zelf of bij de toeristenbureaus. Tussen enkele steden bestaat ook de mogelijkheid met de trein te reizen. Plaatsen als Blanes, Figueres, Girona, Llanca en Portbou beschikken over een treinstation. Wanneer u naar Barcelona gaat is reizen met de trein aan te raden. Treinen zijn comfortabel en brengen u zonder stress naar het centrum. Bovendien is reizen per trein in Spanje een stuk goedkoper dan in Nederland. Op de website van de Spaanse spoorwegdienst vindt u meer informatie over reizen per trein in Spanje.