Excursies aan de Costa Brava

Wanneer u even genoeg strand gezien heeft en eens één van de andere kanten van de Costa Brava wilt ontdekken, dan heeft u de keuze uit een aantal zeer gevarieerde excursies.

Barcelona

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een excursie naar Barcelona is een populair uitstapje onder mensen die aan de Costa Brava verblijven. U kunt natuurlijk op eigen houtje naar deze wereldstad gaan, maar u kunt ook kiezen voor een georganiseerde tour. Met een georganiseerde excursie bezoekt u in elk geval de belangrijkste bezienswaardigheid van Barcelona, de Sagrada Família en krijgt u meestal voldoende vrije tijd om te winkelen, een hapje te eten of iets te zien wat u niet wilt missen. Enkele organisaties nemen u mee naar het Nou Camp stadion van Barcelona en het Olympisch stadion. Kijkt u van tevoren altijd even wat een excursie te bieden heeft, zodat u weet waar u aan begint en de voor u juiste keuze maakt.

Girona

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u in het noordelijk gedeelte van de Costa Brava verblijft en u Barcelona net iets te ver vindt, brengt u dan een bezoek aan Girona. Ook hier kunt u met een georganiseerde excursie naar toe gaan. Girona heeft een prachtige oude stad, Vila Vella, die zeer de moeite waard is. Daarnaast vindt u in de stad met name langs de oevers van de Riú Onyar mooie winkels. Wanneer u op zoek bent naar een combinatie van cultuur en winkelen zit u met een excursie naar Girona dus goed.

Binnenland Catalonië

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Excursieorganisaties bieden een zogenaamde binnenlandtour aan, waarbij u het achterland van de Costa Brava gaat ontdekken. U brengt een bezoek aan enkele mooie plaatsjes, terwijl u onderweg geniet van het prachtige landschap. Deze excursies duren vaak een hele dag en onderweg stopt u ergens om te genieten van een heerlijke lunch. Wanneer u het authentieke Spanje wilt ervaren, dan is een binnenlandtour de juiste keuze voor u.

Klooster Montserrat

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Circa 60 km landinwaarts van Barcelona ligt het klooster van Montserrat op een zeer indrukwekkend bergmassief. Het klooster is vooral bekend van het beeld van de Zwarte Madonna. Het beeld dateert uit de 12e eeuw en trekt jaarlijks zo’n 1 miljoen bezoekers. Behalve dit beeld komen bezoekers ook voor het jongenskoor van Montserrat. Bij het klooster bevindt zich de Escolania, een school waar jongens tussen de 9 en 14 jaar naast regulier onderwijs uitgebreid muziekles krijgen. Naast piano spelen ze allen een instrument naar keuze en daarnaast krijgen ze theorielessen en uitgebreide zanglessen, individueel en in groepsverband. Het koor geeft iedere dag een miniconcert in het klooster van Montserrat.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De wereld van Dalí

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op deze excursie brengt u een bezoek aan Figueres, de geboorteplaats van Dalí, waar u het Dalí museum bezoekt. Hier vindt u vele werken van de kunstenaar, waaronder schilderijen, sculpturen en kunstinstallaties. Een ander onderdeel van de excursie is een bezoek aan Pubol, waar u een middeleeuws kasteel bezoekt waar de muze en vrouw van Dalí, Gala, ooit gewoond heeft. In het kasteel staan meubels en andere voorwerpen van Gala en enkele kunstwerken van Dalí.

Bootexcursie

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In de populaire badplaatsen aan de Costa Brava heeft u de mogelijkheid om bootexcursies te boeken. Zo kunt u bijvoorbeeld een tocht met een glasbodemboot naar de Medeseilanden maken. Onderweg kunt u de mooie onderwaterwereld rondom de eilanden bewonderen. Een andere optie is een boottocht langs de kust, waarbij u de mooiste baaien van de Costa Brava vanaf het water ziet. Vaak heeft u tijdens zo’n tocht de mogelijkheid om in verschillende badplaatsen uit te stappen en vervolgens weer op een andere boot op te stappen.