Evenementen in Costa Brava

Net als in de rest van Spanje worden ook aan de Costa Brava enkele religieuze feesten groots gevierd. Daarnaast worden in de zomermaanden zomerfestivals georganiseerd.

Religieuze feesten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Rond Pasen, één van de belangrijkste religieuze feesten van Spanje, worden in het gehele land festiviteiten georganiseerd. Ook aan de Costa Brava vinden diverse activiteiten plaats, waaronder boeteprocessies op Goede Vrijdag. In Verges wordt in de nacht van Witte Donderdag op Goede Vrijdag een Passiespel opgevoerd met daarna de uitvoering van een bijzondere dodendans. Als skelet verklede mannen voeren hierbij een indrukwekkende dans op. Op 23 en 24 juni wordt Sant Joan gevierd, waarbij in de avond en nacht vuren worden ontstoken. DRond de brandstapels wordt muziek gemaakt en gedanst, men drinkt cava en eet traditionele koekjes, coca, die worden uitgedeeld. In de tweede helft van juli vindt in Blanes ter ere van Santa Anna een grote vuurwerkwedstrijd plaats. Op 16 juli wordt in verschillende kustplaatsen, waaronder Lloret de Mar, Palamós en L’Escala het Verge del Carmen feest gevierd. Dit is een feest ter ere van de beschermheilige van de zeevaarders en het wordt gevierd met processies op zee en het dansen van de Catalaanse traditionele dans, de Sardana.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Festivals

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Gedurende de zomermaanden worden langs de gehele Costa Brava verscheidene festivals georganiseerd. In het eerste weekend van juli wordt Calella de Palafrugell het toneel van het Habanerafestival. Tijdens dit feest zingen mannenkoren de nostalgische liederen die teruggaan naar de periode dat veel Catalaanse zeevaarders naar Cuba voeren. Het festival trekt jaarlijks vele bezoekers. In plaatsen als Peralada, Totoella de Montgrí en Cadaqués vinden tijdens de zomer de zogeheten zomerfestivals plaats. In kerken, kloosters of in de openlucht geven internationale artiesten optredens. Op de laatste zondag van augustus vindt in Tossa de Mar een grote schilderwedstrijd plaats waar jaarlijks meer dan 200 schilders aan mee doen. Wanneer u in de tweede helft van mei de Costa Brava bezoekt moet u beslist een bezoek aan Girona brengen. In deze periode wordt de hele stad met bloemen versierd en is nog mooier dan normaal.