Entertainment aan de Costa Brava

Aan de Costa Brava vindt u verscheidene waterparken en een aantal themaparken waar u zich (met uw kinderen) prima een hele dag kunt vermaken.

Waterparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Verblijft u aan de Costa Brava met uw kinderen of houdt u zelf van avontuur in en rond het water, brengt u dan eens een bezoek aan één van de waterparken die in deze kuststreek te vinden zijn. In Roses vindt u Aquabrava, een waterpark met 18 verschillende attracties. Twee gebieden binnen het park, Kid’s Lagoon en Tropic Island, zijn speciaal op kleine kinderen gericht. In Platja d’Aro ligt waterpark Aquadiver. Dit is eveneens een groot waterpark met 19 attracties, waaronder kamikazeglijbanen, een avonturenmeer en meerdere zigzagglijbanen. Tussen Malgrat de Mar en Blanes ligt Marineland. Dit is niet zomaar een waterpark, want in het park worden ook dolfijnen-, zeeleeuwen- en vogelshows gehouden. In het park vindt u daarnaast nog andere dierensoorten, zoals flamingo’s en otters. Tot slot kunt u in Llorett de Mar een bezoek brengen aan Waterworld. Net als de andere parken biedt Waterworld volop waterpret met een gevarieerd aanbod aan waterattracties voor zowel jong als oud. In alle parken zijn bars en restaurants waar u terecht kunt voor een hapje en drankje.

Themaparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Behalve waterparken treft u aan de Costa Brava ook enkele themaparken. In Lloret de Mar ligt Gnomo Park een park met een grote verscheidenheid aan speeltoestellen. Behalve speeltuinen vindt u in het park ook een bowlingbaan, een kinderboerderij, een mini kartbaan, ballenbak en midgetgolfbanen. Kortom, voor ieder wat wils en genoeg om het hele gezin de hele dag te vermaken. Amusementpark Magic Park vindt u in Platja D’Aro. Het park bestaat uit verschillende gebieden, waaronder een simulatorgebied, een speelplaats met trampolines, minibotsauto’s en bootjes. In een ander deel van het park vindt u tafelvoetbal-, tafeltennis-, snooker- en pooltafels. In Magic Park vindt u tevens een schaatsbaan.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Karten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In verschillende plaatsen aan de Costa Brava zijn kartbaans te vinden. In Llorett de Mar ligt het kartcentrum Karting Formula. Net buiten Blanes vindt u Karting Club Blanes, dat voor kinderen een aparte kindercircuit heeft. Karting Roses ligt in Roses. Kinderen tussen de 5 en 10 jaar oud kunnen hier al in speciale karts hun rondjes rijden. Het is daarnaast mogelijk om samen met uw kind in een tweezitskart plaats te nemen. Bij L’Escala ligt het kartcircuit Karts L’Escala. Ook in Empuriabrava en Palamos zijn kartmogelijkheden.