Ontspanning aan de Costa Brava

Wanneer u op vakantie bent staat ontspanning ongetwijfeld hoog op uw wensenlijst. Wandelen, fietsen, winkelen of heerlijk genieten in een wellnesscentrum, aan de Costa Brava heeft u genoeg mogelijkheden.

Wandelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u gaat wandelen kunt u kiezen uit een grote verscheidenheid aan wandelingen. Geoefende en fanatieke wandelaars willen zich wellicht wagen aan een lange afstandsroute. Deze GR (grandes randonnée) routes worden aangegeven met roodwitte markeringen. Hoeft het voor u niet zo ver, dan kiest u voor de korte PR (petite randonnée) routes met geelwitte markering of lokale SL routes met een groenwitte markering. Lokale routes zijn korter dan 10 km, terwijl de korte routes tussen de 10 en 50 km zijn. Tegenwoordig worden steeds meer camins de ronda aangelegd, korte wandelingen langs mooie plekjes en bezienswaardigheden. Tot slot voeren kustpaden u langs de mooiste plekken langs de kust van de Costa Brava. Op de website van het toeristenbureau van de Costa Brava vindt u een overzicht van mogelijke wandelingen.

Fietsen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In alle populaire toeristencentra kunt u fietsen huren. Wanneer u gaat fietsen bereidt u dan voor op hoogteverschillen, slechte en drukke wegen. Vergeet u ook niet een helm te dragen; in Spanje is het dragen van een helm voor fietsers verplicht. In tegenstelling tot in Nederland houden veel automobilisten geen rekening met fietsers. U dient hierop bedacht te zijn. Wanneer u grote hoogteverschillen wilt vermijden en op een ontspannen manier een fietstocht wilt maken, kunt u het beste kiezen voor één van de Vias Verdes. Voormalig spoorlijnen zijn opgeknapt en worden nu gebruikt als fiets- en wandelpaden. Gemotoriseerd verkeer is verboden op deze Groene Wegen, dus u kunt in alle rust genieten van de omgeving waar u doorheen fietst. Op de Vias Verdes website kunt u zoeken naar routes bij u in de buurt.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In alle grote badplaatsen vindt u een uitgebreid aanbod aan souvenirwinkels, maar kledingwinkels zijn in de grotere plaatsen ook aanwezig. Bovendien vindt in de meeste plaatsen minstens één keer per week een markt plaats, waar u plaatselijke producten en nog veel meer kunt kopen. Wanneer u echt een hele dag winkel in winkel uit wilt stappen en de nieuwste mode wilt zien, dan kunt u natuurlijk naar Barcelona uitwijken of een bezoek brengen aan Girona. Hier vindt u de mooiste modezaken. Beide steden zijn goed met de trein bereikbaar, zodat u zich niet in het chaotische verkeer hoeft te wagen.

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Ultieme ontspanning vindt u in een Spa of Wellnesscentrum. De Costa Brava biedt u op dit gebied enkele mogelijkheden. Verschillende hotels in de streek bieden naast overnachting ook spafaciliteiten. Deze hotels beschikken over sauna, zwembaden, modderbaden, massagemogelijkheden en alternatieve therapieën, als elektrotherapie en hydrotherapie.