Sport aan de Costa Brava

Een hele dag aan het strand liggen niets voor u? Maakt u zich geen zorgen, aan de Costa Brava vindt u genoeg mogelijkheden om uw energie kwijt te raken.

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Watersporters zullen zich aan de Costa Brava zeker thuis voelen. Surfen, zeilen, maar ook kajakken en kanoën is allemaal mogelijk. De beste plekken om te surfen zijn de baai van Roses en de golf van Pals. Belangrijke surfspots vindt u bij L’Escala, Sant Pere Pescador en L’Estartit. Ook goed surfen is het bij Port de la Selva. Zeilen is een populaire sport aan de Costa Brava en vele plaatsen beschikken over een jachthaven. De grootste jachthavens vindt u in Empuriabrava, Roses, Platja d’Aro, Palamós, Blanes en Sant FEliu de Guíxols. Kajakken kunt u bij Llanca, L’Escala en L’Estartit. Meer informatie over watersporten aan de Costa Brava vindt u op Nautic Costa Brava. Hier vindt u bijvoorbeeld informatie over waar u boten kunt huren of een georganiseerde boottocht kunt boeken.

Golf

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u aan de Costa Brava verblijft heeft u de keuze uit 9 golfclubs. De website Golf in Costa Brava heeft een overzicht van alle clubs en ook meer informatie over de diverse banen. De Empordà golfclub heeft twee 18 holes banen en behoort tot de tien beste golfclubs van Spanje. Ook de PGA Catalunya golfclub beschikt over twee 18 holes banen, waarvan de Stadium baan tot de lijst van de 100 beste golfbanen van de wereld behoort. De par 73 Golf Platja de Pals baan behoort tot de beste 100 golfbanen van Europa. Ook de andere golfbanen aan de Costa Brava zijn de moeite waard en variëren van par 70 tot par 72.

Mountainbiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Fietsen en mountainbiken zijn immens populaire sporten in Spanje. Catalonië kent zogenaamde BTT centra. Dit zijn mountainbikecentra met sanitaire voorzieningen en mogelijkheden om uw fiets te repareren of om een goede fiets te huren. Aan de Costa Brava bevinden zich zeven BTT centra. Door de regio lopen vele mountainbikeroutes, die u naar de mooiste plekjes brengen. Bereidt u zich wel goed voor, want de tochten zijn over het algemeen zeker niet gemakkelijk te noemen en vaak moet u flinke hoogteverschillen overbruggen. Bent u nog geen geoefende mountainbiker, zoekt u dan een tocht met een lage moeilijkheidsgraad uit. U bent verplicht een helm te dragen. Een overzicht van de BTT centra en mountainbikeroutes door Catalonië en de Costa Brava vindt u hier.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Duiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De onderwaterwereld van de Costa Brava heeft veel te bieden en duiken is zeer populair. Dit is te zien aan het grote aantal duikcentra dat zich langs de Costa Brava bevindt. Op de website van watersporttoerisme Costa Brava vindt u een overzicht van alle duikscholen. Bij deze duikscholen kunt u leren duiken of u kunt aansluiten bij een georganiseerde duiktocht. Hoogtepunten zijn de onderwaterwereld rond de Cap de Creus en de wateren rond de Medeseilanden. Wanneer u van plan bent om te gaan duiken zit u met één van deze locaties zonder twijfel goed.