Stranden aan de Costa Brava

De Costa Brava kent vele kilometerslange stranden, waarvan enkele de blauwe milieuvlag voor schone en veilige stranden dragen.

Platja del Castell

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tussen Palamós en Palafrugell net ten noorden van S’Alguer ligt het Platja del Castell strand. Dit is één van de weinige stranden van dit stuk van de Costa Brava dat nog onbebouwd is gebleven. Het is een mooi zandstrand omgeven door pijnbomen en rotsen. Wanneer u rust verkiest boven uitgebreide voorzieningen, dan is dit het juiste strand voor u.

Cap de Creus, Cadaqués

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het natuurpark Cap de Creus vormt de meest oostelijke punt van Spanje. De kustlijn van het natuurgebied bestaat uit ruige rotspartijen en diverse inhammen. Wilt u in een totaal andere omgeving een duik in zee nemen, gaat u dan een dagje naar Cap de Creus en zoek één van de inhammen op. U kunt ook besluiten eerst een wandeling door het park te maken om vervolgens verkoeling in het water te zoeken.

Platja de Llafranc

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het strand van Llafranc draagt de blauwe milieuvlag. Het is een prachtig zandstrand met helder turquoise water. Het strand is niet groot en zeker in het hoogseizoen kan het met name in het weekend erg druk worden. Vanuit de haven gaan georganiseerde boottochten die langs de kust varen waar mooie baaien met relatief rustige stranden te vinden zijn. Bepaalt u liever zelf waar u heen vaart, dan kunt u een kajak huren en op eigen houtje de kustlijn rond Llafranc ontdekken.

Begur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Rond Begur bevinden zich de mooiste baaien van de Costa Brava. Hier liggen onder andere de Sa Riera, Sa Tuna, Sa Fonda, Aiguablava en Aiguafreda stranden. Het zijn geen grote stranden, maar daarom niet minder populair. Ze worden omgeven door pijnbomen en rotsen en het water kleurt prachtig turquoise. De stranden van Aiguablava en Sa Riera dragen de blauwe milieuvlag.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tamariu

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het strand bij het vakantieresort Tamariu is vooral populair bij gezinnen met kinderen. Het is een klein strand omgeven door rotsen met pijnbomen. Achter het strand loopt een promenade met enkele winkels en horecagelegenheden waar u terecht kunt voor een drankje. Op het strand bevindt zich een duikcentrum, dus wanneer u de onderwaterwereld rondom Tamariu wilt verkennen kunt u hier terecht. Daarnaast is het mogelijk om een kajak of motorboot te huren. In het hoogseizoen kan het erg druk worden op het strand. Wanneer dit het geval is, kunt u altijd proberen om aan de uiterste zijden van het strand een rustig plekje te vinden; hier bevinden zich kleine, rustiger inhammen.

Platja de Pals

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het Platja de Pals strand is 3,5 kilometer lang en tevens breed. Het beschikt over diverse faciliteiten, waaronder enkele strandbars. Op het strand kunt u kajaks en surfplanken huren. Het is een populair zandstrand en in de zomermaanden wordt het druk bezocht. Omdat het strand lang is en weinig beschutting kent kan het soms hard waaien. Hoewel dit vervelend kan zijn wanneer u op het strand ligt, is het voor de surfers juist een voordeel en zij komen dan ook graag naar deze plek. Ten zuiden van Platja de Pals ligt het Platja de L’Illa Roja, een populair naturistenstrand.

Cala del Senyor Ramón

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tussen Tossa de Mar en Sant Feliu de Guíxols ligt het Cala del Senyor Ramón. Het is een prachtig strand in een idyllische omgeving dat (nog) niet door het massatoerisme ontdekt is. Wel is het populair onder naturisten. U bereikt het strand door bij kilometerpaal 35 op de weg tussen Tossa de Mar en Sant Feliu rechtsaf te slaan en vanaf de parkeerplaats verder naar het strand te lopen.